Weekend, Go back to backpacking

Go back to backpacking
Det är många som får något vått i ögat när de pratar om backpacking och sina ungdomsresor. Under 70-talet sjönk priserna på flygbiljetter fundamentalt och det ledde till en rush av unga och nyfikna resenärer. Backpackers syftar på att resenärerna reste med lätt packning, en ryggsäck med det allra viktigaste men inte så mycket mer. Flexibilitet och framförhållning var mottot för backpackers. I och med att de sällan hade mycket pengar handlade det om att leva billigt, laga sin egen mat och bo på vandrarhem. Förr var det framför allt unga människor i åldrarna 20-25 som reste som backpackers, men målgruppen håller på att ändras. Idag vill många äldre återuppliva sina gamla resor och ger sig av sina egna fotspår. Men trenden har även spridit sig till barnfamiljer. Resorna är oftast längre än vanliga chartersemestrar, de kan vara i flera månader och blir för många ett minne för livet. Innan en resa behöver du förbereda dig med vaccinationer och se till att du har allt du behöver. Ett bra tips är att läsa andra backpackers dagböcker som finns på internet. Det är vanligt att resenärerna utbyter erfarenheter och det kan ge dig mycket användbara tips när du väl är på plats.
Konceptet med backpacking är – och har alltid varit – att man letar sina egna vägar och klarar sig själv. Idag har man större möjligheter än någonsin att skaffa sig den information och kunskap man behöver för att ha framgång i detta. Ju mer du vet om resandet, ju mer får du ut av resan. Även då du inte vet vart du ska resa behöver du vara duktig på själva resandet.
http://www.weekendpaket.org hittar du en del artiklar som handlar om resandet i sig. Hur du hittar billigt flyg, billigt och bra boende mm. Värt ett besök.

This entry was posted in Resa.

Comments are closed.