Täck inte över ditt barn med en filt när det ligger i vagnen

Det är ett faktum att varje förälder vill ta hand om sitt barn, skydda det och ge så mycket kärlek som det bara är möjligt. De vill att barnet ska skyddas hela tiden. Och många föräldrar täcker barnvagnen med en filt när det ligger i barnvagnen. Det är välmenande och har till syfte att skydda mot kyla eller sol.

Men många experter varnar idag föräldrar för att göra just detta. Det finns nämligen en viss risk förknippad med detta. Om luften blir dålig och barnet blir för varmt, ökar risken för plötslig spädbarnsdöd (PSD) markant. Detta har länge varit ett problem, och trots varningar från barnmorskor och barnsjuksköterskor är det vanligt att föräldrar glömmer bort eller inte inser hur farligt detta kan vara. Tidningen Vi Föräldrar har skrivit en artikel om att använda filtar för att täcka över barnet i barnvagnen. Barnläkarexperter menar att det finns en potentiell risk med detta, och att barn i allmänhet känner sig illa till mods att ligga övertäckta utan att kunna se föräldern. Även ledande svenska forskare som sysslar med PSD har uttalat sig om att de tycker det är klokt att vara försiktig, så det är viktigt att du har det i åtanke. Koldioxid och värme anses vara de utlösande faktorerna för PDS.

Hos www.syskonvagnar.org hittar du mer information om barnvagnar och kan få hjälp att hitta en vagn som skyddar ditt barn på alla sätt, så du slipper begå ödesdigra misstag.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.