När Bingolotto blev gillat på Facebook

Det var i och med att Linda Bengtzing blev programledare för Bingolotto som programmet tog ett stort steg mot att integrera sig med internet – och därmed ta upp kampen mot sin största konkurrent – internetbingon. I och med att bingo på nätet blev en realitet – och succé – började tittarna svika Bingolotto under 00-talet. I omgångar försökte man omstöpa och modernisera Bingolotto, för att återfå den gamla storheten. Men allt misslyckades. Inte ens under Rickard Olssons period som programledare lyckades man locka tillbaka de gamla tittarna, trots att man ordnat så att man kunde köpa bingolotto via webben och skriva ut själva.

Det var den 10 oktober 2010, när Lotta Engberg ersattes av Linda Bengtzing som man kastade sig in i det internettigaste av internet – Facebook. I och med guldkvällen den 7 november den hösten integrerade man Facebookanvändare i programmet. Den 15:e uppesittarkvällen sändes den 23 december och hade hela 1 098 000 tittare – vilket var årets tittarrekord, och det bästa på mycket länge. Linda Bengtzing fortsatte som programledare för Bingolotto bara en kort tid och slutade i och med programmet den 10 april 2011.
Med tanke på internetbingons framfart de senaste åren är det beundransvärt att Bingolotto ändå lyckats hålla sig så livskraftig de senaste tio åren, så att de fortfarande kan locka så många tittare mellan varven. Annars är det bingo på internet som folk har valt. Om du också är nyfiken på detta kan du besöka www.bingospelaren.se.

Comments are closed.