Lån till Kläder från Mali

Kläder från Mali
På Mali hittar du den ekonomiska solidaritetsgruppen Badengnadjourou Group. Gruppen består av fyra medlemmarna vilka består av gifta kvinnor i fyrtioårsåldern med flera barn. De bor alla i  Babemba, en ny stadsdel i staden Sikasso, den tredje största administrativa regionen i Mali.
En av medlemmarna är Rokia. Hon arbetar med att sälja kläder och planerar att köpa in 15 längder av champagne – ett traditionellt wrap-around tyg – som görs med traditionella metoder, samt fem längder av damast.  Hon tänker med dessa tillverka och sälja kläder som hennes kunder efterfrågar men behöver ta ett lån för att finansiera detta. Får hon bara lånet räknat hon med en god vinst som kommer att ge både god marginal att betala av lånet och sedan spara ett överskott. Badengnadjourou Group tar kollektivt ett lån av Kiva som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet. Skulle någon av medlemmarna mot förmodan inte lyckas betala av sitt lån i tid går de andra in och löser ut henne kollektivt. Detta är en vanlig modell i samband med mikrolån och därför bildas dessa ekonomiska solidaritetsgrupper.
Rokia har dock tagit mikrolån förut och vet vad som krävs av henne och risken är minimal att hon inte skulle lyckas återbetala sitt lån.
Har du en god investeringsidé och behöver ett lån vill du givetvis ha ett så bra lån med bra ränta som möjligt. Bor du i Sverige kan du vända dig till www.norrbanken.se som hjälper dig med detta. Läs mer på http://www.norrbanken.se/banklån/

 

Comments are closed.