Fantastiska fakta från bröllopens värld

I alla tider har människor gift sig. Och få handlingar i människans vardag är kopplat till så många traditioner och enorma händelser. Några traditioner som är roliga att fördjupa sig i är exempelvis den som katolska kyrkan har om att lysa ett giftermål. Orsaken till att man utlyser ett giftermål är att man ska utröna om bruden och brudgummen kanske är släkt. En annan är den som de gamla grekerna och romarna hade då de trodde att slöjan skyddade bruden från onda andar. Oavsett om det var så eller ej så har brudar burit slöjor ända sedan dess. I Egypten har man en tradition där brudens familj traditionellt ordnar all matlagning i en vecka efter bröllopet, så att paret kan slappna av och vara i fred.

I Sydafrika har föräldrarna en annan uppgift. Både brudens och brudgummens föräldrar tar eld från sina egna eldhärdar hemma för att tända en ny eld i de nygiftas nya härd.
Bröllop sker överallt och hela tiden. I Kina gifter sig 26 000 par – varje dag. Och det största judiska bröllop som gått av stapeln var i Jerusalem 1993 där 30 000 personer deltog.
Och i de fina rummen kan man notera att när filmstjärnan Grace Kelly gifte sig med sin prins, bar hon en klänning med en livstycke gjort av 125 år gammalt spets.
Kanske står även du inför att gifta dig och vill ha lite tips och råd på hur du går till väga . Gå då in på www.brollopsassistenten.se.

This entry was posted in Lokalt.

Comments are closed.