En rundtur i vetenskapens värld på Science Center NEMO

Amsterdam är en stad som erbjuder det mesta för de flesta. Nöjen för alla åldrar och smaker helt enkelt. Som barnfamilj med ungar som älskar att undersöka och upptäcka saker så är Science Center NEMO ett bra tips i Amsterdam.
Här finne en avdelning som  heter  “Teen Facts” där man kan lära sig om kroppsvärmen, hjärtat och alla hormoner. Här finns en peep show och den mycket intressanta avdelningen av NEMO: resan genom sinnet. Här kan man analysera sina egna ansiktsuttryck, försöka reda ut optiska illusioner och lära sig tio tips för att få en vältränad hjärna. Här kan man också lära sig om hur olika fantastiska konstruktioner fungerar och blev byggda: former, styrka och balans av broar och andra byggnader. För de yngre barnen är maskinparken intressant. Där kan man sortera bollar efter färg, storlek och vikt och när man är klar skickar man iväg ett paket.
En annan stor interaktiv del är “Nemos Wonder Lab”, där man kan göra flera tester, som att ändra färgen på rödkål genom att använda tvål, göra lim från potatis och ta reda på om apelsinjuice verkligen innehåller C-vitamin. Mot slutet hittar man även utställningen “Search for Life”, där man får reda på vad människan har gemensamt med en maneter eller växter.
Science Center NEMO kan man stanna en hel dag – men efter det väntar resten av fantastiska Amsterdam. Vill du ha fler tips och vill hitta billigt boende i staden, gå in på www.amsterdamhotel.se.

This entry was posted in Resa.

Comments are closed.