Det finns goda skäl att anta att vadslagning existerade långt innan fenomenet

Det finns goda skäl att anta att vadslagning existerade långt innan fenomenet började registreras i historiska källor. Så länge det organiserats tävlingar med vinnare och förlorare har människor satsat på resultatet. Romarna tycks ha betraktat betting som en manifestation för livet självt. Författaren och filosofen Plinius den äldre, som levde mellan år 23 och 79, skrev ”Vi är så utlämnade åt slumpen att slumpen styr våra liv”. Spelandet spreds med de romerska legionerna och förblev populärt långt efter imperiets sammanbrott. Med tiden har spelandet blivit både mer utspritt, bättre organiserat och mer reglerat.

I Sverige har vadslagning länge bidragit till att öka sammanhållningen på arbetsplatser runt om i landet. Man gick ihop i tipsgäng och satsade en slant på stryktipset eller V75. Vinsten gick ofta till någon gemensam tillställning. Internets utbredning har haft stor betydelse för det ökade intresset för betting under senare år. Numera kan man i lugn och ro sitta hemma och satsa på matcher och andra evenemang. Dessutom har utvecklingen inom mobila enheter gjort det möjligt att spela var man än befinner sig. Fler och fler spelombud erbjuder betting via internet. För den enskilde spelentusiasten är det naturligtvis bra med ökad valfrihet, men det har samtidigt blivit svårare att skapa sig en bra överblick över spelmarknaden. Om du vill hålla koll på senaste trenderna och de aktuella kampanjerna, gå till bettingresurs.se. Här kan du läsa allt om olika spelombuds villkor samt vinst- och bonussystem.

För att kunna spela på nätet krävs att du fyllt 18 år. Vi rekommenderar dessutom att du tar dig tid att läsa på innan du satsar pengar på ett visst evenemang. För ansvarstagande nätbetting, gå till www.bettingresurs.se!

Comments are closed.