Bröstlyft

Tidens gång, amning, viktnedgång och graviditet är bara några faktorer som påverkar bröstens utseende. Ett bröstlyft är ett ingrepp som utförs för att motverka att brösten hänger och ger ett intryck av att tiden har dragits tillbaka och att gravitationen inte är lika stark. En fastare och högre byst görs ofta med hjälp av ett implantat.

Själva ingreppet tar ungefär en till två timmar och görs under narkos. Snitten som görs kan läggas på olika sätt. Vanligast är att snitt som ser ut som ett uppochnedvänt T görs mellan bröstvårtan och vecket under bröstet görs. Detta sys sedan ihop snitten med dolda stygn som absorberas av kroppen.

Värk, svullnad och minskad känsel är vanligt precis efter operationen men brukar försvinna under de första veckorna efter operationen. De flesta brukar kunna vara tillbaka på jobbet någon vecka efter ett bröstlyft och börja träna igen efter tre till sex veckor. Läkningsprocessen ser väldigt olika ut beroende på bland annat arvsanlag och elasticitet i huden, och det är därför viktigt att du lyssnar till kroppens signaler. Du måste skydda ärren från sol under det första halvåret efter ett bröstlyft. För ett så lyckat resultat som möjligt är det viktigt att du håller dig rökfri tre veckor innan ingreppet till och med att du har läkt färdigt.
Kvinnor med obehandlad bröstcancer eller förstadier till bröstcancer ska inte genomgå ett bröstlyft, inte heller gravida, ammande eller personer med infektion i kroppen eller nedsatt immunförsvar. Risken för komplikationer eller otillfredsställande resultat är alltför stor för dessa grupper. www.plastikoperationerna.se

Comments are closed.