Alnötrampen 2013

Bor du i Sundsvall har du kanske cyklat Alnötrampen någon gång. Annars känner du säkert någon som har. Är du inte från Sundsvall, men tycker om att cykla, då är en tur till Sundsvall för Alnötrampen en fantastisk utflykt. Detta är en årligen återkommande cykellopp runt den natursköna vulkanön Alnö, som ligger mitt i Sundsvallsbukten. Alnötrampen går över ett småkuperat område på de smala och kurviga landsortsvägarna runt ön. Ett varv runt ön är på 42km vilket är grundsträckan som cykelloppet går på. För de lite mer ambitiösa cyklisterna – som gillar att njuta lite extra av den sköna naturen på Alnö – så finns det en högre klass, Dubbeln, där man får cykla två varv runt ön. Sedan finns det den kortare turen för de som inte är riktigt lika ambitiösa, då kan man ta en halv runda, utan de största backarna på södra ön. Då kan man koppla av och njuta av turen och bara ta det lugnt.
Alnötrampen går genom ett naturskönt landskap med många vackra stränder och en vidsträckt havsutsikt. På hela sträckan finns det även två vätskekontroller med saft och frukt som kan göra din tur än mer njutbar. Den första i vätskekontrollen är vid Tranviken vid havsbadet och den andra på Stornäset. Vid start/mål finns det fika och varmkorv att köpa. Alla som fullföljer loppet får en fin specialdesignad medalj vid genomfört lopp.
Vill du sedan övernatta i Sundsvall före och efter loppet kan du skaffa bra boende om du går in på www.hotell-sundsvall.se.

This entry was posted in Resa.

Comments are closed.